Info

New or Forgotten?

Welkom bij
T.V. IN DEN BOOGAERD
info@indenboogaerd.nl of 023-5611450
DE
GEZELLIGSTE TENNISCLUB
VAN HAARLEMMERMEER
In den Boogaerd > Club > Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Tennisvereniging In den Boogaerd (IdB) in Hoofddorp is opgericht in 1977 en bestaat in 2017 dan ook 40 jaar! Een gezellige vereniging waar zowel recreatief als in competitief verband gespeeld kan worden.

Het park in Hoofddorp

Het tennispark ligt aan de Adrianahoeve in Hoofddorp, langs de provinciale weg van Heemstede naar Aalsmeer, tussen het Haarlemmermeerse Bos en de brandweerkazerne van Hoofddorp. (Vanaf medio 2017 ook met de fiets veilig te bereiken door de dan aangelegde fietstunnel onder de N201!)
Ons prachtige, ruim opgezette, park met tien goed onderhouden gravelbanen en voldoende parkeergelegenheid heeft ook een gezellig clubhuis met twee grote terrassen en op het grote grasveld, tussen de tennisbanen, is een leuk speeltuintje voor de kleintjes.

Vanaf de eerste week april tot eind september kan er elke dag tussen 08.00 en 23.00 uur worden getennist. Alle banen zijn namelijk verlicht. En in oktober is het park overdag en vrijdagavond nog open om te tennissen.

Al 40 jaar de gezelligste en goedkoopste!

Al 40 jaar de gezelligste en goedkoopste!

De club heeft een groot aantal vrijwilligers, die er het hele seizoen voor zorgen dat de bar blijft draaien.

De bar is elke werkdag vanaf 18.45 uur open. Daarnaast is de bar geopend op zondagochtend (met uitzondering van de zomervakantieperiode), tijdens de competities en op momenten dat er toernooien of andere activiteiten plaatsvinden.  

De barinkomsten komen volledig ten goede aan de club. De barprijzen zijn laag; IdB is zelfs de goedkoopste tennisvereniging in Hoofddorp. En belangrijker: door het grote aantal activiteiten zeker ook een van de gezelligste! 

Activiteiten

Tennisles
Als lid van IdB kun je tennislessen volgen bij Tennisschool Hoogland-Wiers onze tennisschool. De lessen vinden plaats op ons eigen park. Kijk voor de mogelijkheden onder de  tab 'Tennisles'. 

Competitie
In het voor- en najaar doen veel teams van IdB mee aan de KNLTB-competitie. Lees meer over de competitiemogelijkheden.

Ook zijn er diverse interne en regionale competities voor dames, die veelal door de week plaats vinden. De leden worden hiervoor tijdig uitgenodigd.

Toernooien voor de gezelligheid
IdB organiseert veel gezelligheidstoernooien, zoals:

  • Openingstoernooi 
  • Ouder-kindtoernooi
  • Thuisblijverstoernooi in de zomervakantie
  • Ladies-Day
  • Men Only
  • Slottoernooi

Hiervoor worden de leden tijdig uitgenodigd via de nieuwsbrieven, of aparte e-mailberichten. 

Open toernooi
In de derde week van juni vindt het jaarlijkse IdB Open Toernooi plaats. Een evenement waaraan de sterkste spelers en speelsters uit het district deelnemen en dat tot het Master Circuit behoort. Jaarlijks zijn er ongeveer 400 deelnemers en worden er 350 fanatieke partijen tennis gespeeld.

Clubkampioenschappen
Wie is de beste tenniser van IdB? Ook dat is elk jaar weer een spannende strijd.

Toss: tennis eens met een ander
Elke maandag- en woensdagmorgen én op vrijdagavond wordt er een 'toss' georganiseerd. Op deze drukbezochte dagen tennis je niet met vaste maatjes, maar speelt iedereen mét iedereen. Elk half uur maakt de 'tossleider' nieuwe dubbels. De perfecte manier om in een vrijblijvende en gezellige sfeer eens met een ander te spelen.

In de winter
In de winter wordt er door een enthousiaste groep leden elke maandagavond in het clubhuis gebridged. Daarnaast heeft IdB ook een loopclub die ervoor zorgt dat de conditie, ook in de winter, op peil blijft.

Kom eens kijken!

Als je enthousiast bent geworden, kom dan gerust eens langs om de sfeer te proeven.
Aanmelden als lid kan via deze website. Ga naar de tab "Lid worden". Daar vind je ook de meest recente contributiebedragen.
Als je nog vragen hebt, e-mail ons dan gerust (info@indenboogaerd.nl). We vertellen je dan graag nog meer.

Tennisvereniging In den Boogaerd
Park: Adrianahoeve 12, 2131 MN Hoofddorp
Post: Postbus 340, 2130 AH Hoofddorp

IBAN rekeningnummer: NL20INGB0655434771