Info

New or Forgotten?

Welkom bij
T.V. IN DEN BOOGAERD
info@indenboogaerd.nl of 023-5611450
DE
GEZELLIGSTE TENNISCLUB
VAN HAARLEMMERMEER
In den Boogaerd > Voor leden > Jeugdhoek

Activiteiten Jeugd

Werving nieuwe jeugdleden / Speciaal introductie aanbod!!

Werving nieuwe jeugdleden / Speciaal introductie aanbod!!

JEUGDPAKKETTEN

BASIS JEUGDPAKKET 2017
Een heel zomerseizoen tennissen, inclusief training, voor nieuwe jeugdleden (vanaf 6 jaar) voor  € 140,--.

Wat houdt het pakket in:
•    Het lidmaatschap 2017 van In den Boogaerd en, vanaf begin april tot eind september, 17 weken lang één uur les;
•    De mogelijkheid om, tijdens het zomerseizoen tot en met eind oktober, op doordeweekse dagen vrij te spelen;
•    Diverse leuke activiteiten gedurende het zomerseizoen, zoals een jeugdweek in de zomervakantie;
•    Desgewenst een leenracket en/of de aanschaf van een racket tegen een scherpe prijs via de tennisschool.

ACADEMY JEUGDPAKKET 2017
Een heel zomerseizoen tennissen, inclusief 2 uur training, voor nieuwe en huidige jeugdleden (vanaf 8 jaar) voor  € 199,-

Wat houdt het pakket in:
•    Het lidmaatschap 2017 van In den Boogaerd en, vanaf begin april tot eind september, 17 weken lang twee uur les;
•    De mogelijkheid om, tijdens het zomerseizoen tot en met eind oktober, vrij te spelen
•    Diverse leuke activiteiten gedurende het zomerseizoen, zoals een jeugdweek in de zomervakantie
•    Desgewenst een leenracket en/of de aanschaf van een racket tegen een scherpe prijs bij de tennisschool.

Waarom een Academy jeugdpakket?
Tennis is technisch best een moeilijke sport. Het gecontroleerd kunnen terugslaan van een bal vraagt om een aantal basisvaardigheden en veel oefening. Het spel wordt pas echt leuk als je over deze vaardigheden en ervaring beschikt.

Tot nu toe kregen onze jeugdleden eenmaal per week een uur tennisles, onder leiding van een gediplomeerde trainer, en hadden ze de mogelijkheid om als individu, aan diverse leuke jeugdactiviteiten deel te nemen. Dit is de standaard aanpak bij de meeste tennisverenigingen. De ervaring heeft ons geleerd, dat dit voor veel kinderen te weinig is om in een korte tijd goed te leren tennissen. Dit is niet alleen onze ervaring, het is ook door de tennisbond geconstateerd.  Onze ambitie is om kinderen in een kortere periode de basisslagen aan te leren en hen ook direct wedstrijdjes te laten spelen in een team, zodat het spelletje voor hen leuk blijft, omdat ze snel beter worden.

Wij hebben hiervoor een nieuwe aanpak ontwikkeld en bieden een Academy pakket aan tegen een scherpe prijs. Het pakket is met name bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar, die tennis als hun enige of belangrijkste sport zien. Als tegenprestatie verwachten we wel inzet van de kinderen en betrokkenheid van de ouders bij de vereniging. Inzet in de vorm van het minimaal twee keer per week verschijnen op de training en deelname aan wedstrijden in competitieverband en/of bij clubtoernooien. Betrokkenheid van ouders in de vorm van het begeleiden van kinderen bij wedstrijden.

Jeugdleden worden ingedeeld in teams die gezamenlijk trainen en gezamenlijk wedstrijden spelen. Op deze manier wordt tennis meer een teamsport in plaats van een individuele sport, hetgeen de sport aantrekkelijker maakt voor de jeugd.

We begrijpen dat er mogelijk nog vragen zijn die we in het bovenstaande niet hebben beantwoord. Deze kunnen we het beste beantwoorden in een persoonlijk gesprek. Zo'n gesprek kunt hier aanvragen.

Verslag van twee jeugd evenementen in 2017

Jeugdclubkampioenschappen:

In de week van 4 tm 9 september werden de jeugdclubkampioenschappen van IdB gehouden. Van 4 tot en met 8 september werden de voorrondes gehouden, waarna er werd afgesloten met een finaledag op 9 september.

Bijna alle jeugdleden hebben zich ingeschreven en gestreden voor de titel ‘clubkampioen’ in de single- en dubbel categorie! Onze complimenten voor het hoge deelnemerspercentage, dat tekent de club en resulteert in veel gezelligheid!

Daarnaast werd in dezelfde week op de vrijdag nog een eendaags Tenniskids event georganiseerd, om ook onze jongste deelnemers van veel speelplezier te voorzien ;)

Hier werd, na een ontzettend leuke middag, Eline Beers uiteindelijk tweede en mocht Malayka Nawaz de eerste plaats op haar naam schrijven. Nogmaals gefeliciteerd, erg goed gedaan!

Op zaterdag werden vervolgens de finales van de overige onderdelen gespeeld met de volgende uitkomsten:

In de finale 'GROEN' (t/m 12 jaar) speelde Koen Weerdenburg tegen Lucas Jansen. Lucas was hier te sterk en won met 4-0 4-0.

June Ying van Dam en Iris Compier speelden de dubbelfinale tegen Rink Hofman en Jorrith Gabes. De eerste set ging makkelijk naar de heren. In de twee set werd de wedstrijd nog leuker om naar te kijken, vanwege de enorm spannende uitslag: 6-0 7-5 voor Rink en Jorrith.

De jongens enkel t/m 14 jaar werd gespeeld tussen Jarno Driehuis en Quinten Molenkamp. Helaas moest Jarno, door het vele tennissen eerder die week, op geven na de eerste set, en was Quinten daarmee de winnaar.

De meisjes enkel t/m 14 jaar werd gespeeld tussen Merle Westhoff en Maxime Boogaards, waarin Merle met een mooie uitslag van 6-1 6-2 wist te winnen.

In de hoogste categorie jongens enkel t/m 17 jaar werd de finale gespeeld tussen Rink Hofman en Jorrtih Gabes. Na een bloedstollende strijd die over en weer ging trok Jorrith uiteindelijk aan het langste eind: uitslag 6-4 7-5.

In de hoogste categorie meisjes enkel t/m 17 jaar werd de finale gespeeld tussen Juni Ying van Dam en Iris Compier. Dit was een strijd tussen twee vriendinnen die zo aan elkaar gewaagd waren dat er bijna geen eind aan kwam! Na een wedstrijd van bijna drie uur was de uitslag 6-3 4-6 7-6.

Tijdens de prijsuitreiking kreeg iedereen een mooie beker en werd er uiteraard gespeecht door Jorrith en June Ying, die dit erg goed deden.

Wij vonden het een hele mooie week, waarin er goed getennist is en veel plezier gemaakt is.

Tot volgend jaar!

Ouder-Kind toernooi:

Op 24 september werd het jaarlijkse Ouder-Kind toernooi weer georganiseerd. Na het succes van vorig jaar, was de doelstelling dit jaar om weer net zo’n leuke dag te organiseren.

Namens de jeugdcommissie kan ik zeggen dat dat in ieder geval is gelukt, mede door de inzet van alle enthousiaste kinderen, en ouders!

Het toernooi biedt jeugdleden om samen met hun vader/moeder/opa/oma/etc te spelen, wat een unieke gelegenheid is natuurlijk! Daarnaast kunnen seniorleden van de gelegenheid gebruik maken om ook hun kinderen die geen lid zijn, kennis te laten maken met het leuke spelletje dat tennis heet.

Enerverende en spannende wedstrijdjes, mazzel met het weer, gezellige mensen en vooral heel veel plezier! Zo kan de dag volgens mij gerust omschreven worden, en dat straalt ook van de foto’s af!

Nogmaals, gefeliciteerd Samir en Nabil Rhayour Alami met de eerste prijs, en Oma ank en Boudewijn met jullie welverdiende tweede prijs.

Hopelijk zijn jullie allen volgend jaar weer van de partij en weten wij nog meer kids/ouders te motiveren om aan dit leuke evenement mee te doen ;)